ניהול ועד בית
ניהול ועד בית - המדריך לאחזקת הבית המשותף
מדריך בעלי המקצוע לועד הבית

ניקיון וחיטוי מאגרי מים

ניקיון וחיטוי מאגרי מים טיהור המים במאגרי מים בבניין הוא הכרחי ומחויב בכל בניין משותף על פי הנחיות משרד הבריאות ותקנות מכון התקנים. אחת לשנה מתבצעות פעולות ניקוי וחיטוי יסודיות. על חשיבות טיהור המים במאגרים והפעולות שיש לבצע בהמשך.

מאגרי מים בבניין המשותף מאפשרים את הגיבוי לאספקת המים השוטפת של הבניין.

מאגרי מים נמצאים על הקרקע או על גג הבניין או בשני המקומות ומאפשרים אספקת מים שוטפת. המאגרים האלה חיוניים גם למצבי חירום או לכיבוי אש. מערכת משאבות מים דואגות למלא את המאגר כאשר הוא מתרוקן.

ישנן מספר שיטות הקשורות למאגרי מים. אחת מהן היא הזרמת מים באמצעות משאבות למאגרים ומשם הזרמה ישירה לצנרת המים של הבניין. שיטה אחרת היא שימוש במאגר רק כאשר לחץ המים המגיע מהעיריה נמוך מאד או הפסקת מים. מצב זה מזרים מים מהמאגרים וזאת עקב הפרשי לחצים.

ניקיון מאגרי מים

בכל בניין שבו לפחות חמש קומות, יש מאגר מים. בחלק מהמאגרים המים נשמרים בבריכות בטון ובחלק אחר יש מיכלים מפלסטיק שבהם מצויים המים.

מאגרי מים דורשים טיפול מקצועי ובאופן שוטף כדי לשמור על איכות המים. ועד הבית או החברה המנהלת את תחזוקת הבניין חייבים לדאוג לשמירת תחזוקת המאגרים, רצוי שגם אתם כדיירים בבניין תגלו עניין בתחזוקה חשובה זו ותוודאו עם הוועד שאכן מתבצעות כול פעולות השימור הנדרשות, ניקוי וחיטוי אחת לשנה למטרת טיהור המים.

הבעיה עם מאגרי מים היא שעלול להיווצר זיהום כתוצאה מלכלוך וחדירת חומרים מזהמים ולכן טיהור המים הוא חיוני. על פי הנחיות משרד הבריאות ותקנה מס' 1525 של מכון התקנים הישראלי, חובה לחטא את מאגרי ה מים אחת לשנה. טיהור המים באופן יסודי אחת לשנה הוא בעל משמעות גדולה מאוד לשימור המים במאגרים.

מאגרי מים חשופים לבעיות של חדירת גורמים מזהמים. 

לכלוך במאגרים הוא מסוכן ועלול לגרום לזיהום, כך גם אבק שמצטבר במאגרים, חיות קטנות כמו עכברים שעלולות להסתנן למאגרים הללו ולכן הטיהור מים אחת לשנה הוא חיוני. מעבר לטיפול היסודי של טיהור המים חשובה ההשגחה על מאגרי המים באופן שוטף. הזנחה וחוסר טיפול גורמים לחלודה ולמזיקים 

חשוב מאוד לדאוג לאיטום המאגרים ע"י רשתות וספוגים כצעד הכרחי למניעת כניסת חרקים או גורמים מזהמים אחרים. איטום מים לקוי עלול לגרום נזק למאגרים. פעולות תחזוקה נוספות שרצוי לבצע הן כיסוי כל פתחי המאגרים ברשת נגד יתושים כדי למנוע חדירתם וכן רצוי לבצע ניקוז בגג הבניין. דבר חשוב נוסף לתחזוקה ושמירת איכות המים במאגרים הוא ביצוע ביקורת כללית של המערכת כולל מערכות שאיבת מים מידי כמה חודשים.

אחת לשנה חייב להתבצע חיטוי וניקוי למטרת טיהור המים.

עבודות הניקוי והחיטוי לטיהור המים חייבות להיות בהתאם להנחיות משרד הבריאות והן כוללות כמה שלבים של פעולות. פעולות טיהור המים מתחילות בריקון מאגרי המים, לאחר מכן מתחיל החיטוי והניקוי באמצעות סודיום היפוכלוריט (כל החומרים המשמשים לניקוי ולחיטוי צריכים להיות בהתאם לדרישות ת"י 5438) .

ניקוי וחיטוי מאגר המים כולל ניקוי חלקי מתכת במאגר ע"י מברשת בעלת זיפים קשים. בסיום מלאכת טיהור מים יש להדביק תווית במקום בולט ועליה צריכים להיות רשומים הפרטים של מבצע העבודה, הכתובת שלו, תאריך הניקוי ותאריך הניקוי הבא.

לקבלת הצעות מבעלי מקצוע בתחום זה מלאו את הטופס שמשמאל לכתבה וקבלו הצעות בהתאם

עוד באותו הנושא


בעלי מקצוע לועד הבית בעלי מקצוע לועד הבית

מחפשים בעלי מקצוע לבניין? המדריך לתחזוקת הבית המשותף בשיתוף המוקד לדייר - שירות בעלי המקצוע של פורטל בית משותף מספק לכם מנוע מתקדם עם בעלי מקצוע לועדי בתים.

ספרינקלרים ספרינקלרים

הספרינקלרים הם מתזי המים שירססו מים לכל עבר ברגע שתתחיל לפרוץ שריפה בבניין. כל מה שצריך לדעת על הספרינקלרים, מנגנון הפעולה שלהם, איך הספרינקלרים יודעים לזהות שריפה ואיך המים יודעים מתי לפרוץ החוצה? ומה התקן המחייב? כל זאת בהמשך

כיבוי אש כיבוי אש

אל תשכחו בין כל פעולות התחזוק בבניין את הדבר החשוב ביותר שצריך לתחזק, מערכת כיבוי אש בבניין המשותף