מי לא מכיר את ה"תענוג" שמגיע עם הגשמים הגדולים, גג דולף. אז הגעתם למצב שאתם צריכים או רוצים לאטום את הגג. איך מחליטים באיזה שיטה או חומר להשתמש לאטום את הגג?
מי לא מכיר את ה'תענוג' שמגיע עם הגשמים הגדולים, גג דולף. אז הגעתם למצב שאתם צריכים או רוצים לאטום את הגג, אבל בשוק ישנן הרבה שיטות איטום וחומרי איטום שונים, כל חומר הוא כמובן הטוב ביותר וכל קבלן איטום יגיד לכם משהו אחר. אז מה עושים, איך מחליטים באיזה שיטה או חומר להשתמש לאטום את הגג או אולי לבצע זיפות גגות?
ישנם כמה כללים מנחים; הראשון כלכלי כמובן, מי שבוחר לאטום את הגג בזול עכשיו, עלול לשלם על כך בעתיד כפליים.
כולנו רוצים לשלם פחות כולם מחפשים את הכי זול, אלא שכאן הטעות שלנו, באיטום גגות עבודה זולה היא היקרה מכולם. מכיוון, שלא רק שנצטרך לאטום את הגג בעוד 4-5 שנים במקרה הטוב (במקרה הרע בחורף הבא) כלומר נצטרך לשלם על איטום בערך כל 4-5 שנים, שזה כמובן כבר לא זול או חסכוני.
אלא שנצטרך גם להשקיע בעבודת הסרת החומר ה'זול' שבו השתמשנו כשרצינו לחסוך, וזאת מכיוון שלא ניתן לתקן איטום זול אלא רק על ידי הסרתו ואיטום מחדש של הגג. בעלי המקצוע של המוקד לדייר מספרים כי מרבית עבודות איטום הגגות שהם מבצעים אלו עבודות תיקון איטום שבוצע לא במקצועיות והגג ניזקק לאיטום מחודש לאחר שנה עד 5 שנים מהאיטום הקודם. כלומר באיטום גגות לא חוסכים.
איטום טוב ומתאים לגג שלכם יכול להחזיק כ- 20 שנה ובסופו של דבר ההשקעה באיטום טוב ויקר יותר תהיה המשתלמת ביותר.
הכלל השני באיטום גגות- במה נתחשב בבחירת החומר לאיטום
הכלל השני הוא בבחירת חומר האיטום, חומרים מאותה 'משפחה' יחזיקו טוב יותר אחד עם השני. מה זאת אומרת? מרבית הגגות שזקוקים לאיטום נאטמו כבר בעבר באחת השיטות הקיימות בשוק, במידה והגג נאטם בעבר בחומר מסוג מסוים, כמו לדוגמה בזפת, אם אנחנו רוצים לאטום אותו שוב נצטרך להשתמש או בזפת או בחומר מהמשפחה של הזפת, כמו יריעות ביטומניות.
קודם כל אנחנו צריכים להכיר את ההיסטוריה של איטום הגג שלנו, במה הוא נאטם בעבר. איך נדע איזה חומר הוא מהשפחה של מה שיש לנו בגג? קודם כל ניתן לשאול את קבלני האיטום של המוקד לדייר בפורום של פורטל בית משותף, או שניתן לעשות מחקר מקדים לברר אילו אפשרויות יש לכם בכדי לדעת במה כדאי להשתמש ובדרך כלל בהתאם לזה לבחור את קבלן האיטום .
הכלל האחרון באיטום גגות- איטום על גג 'נקי'
כלל שלישי, כל חומרי האיטום יאחזו טוב יותר על שכבת הבטון של הגג ויאחזו פחות טוב בחומרי האיטום הישנים דבר שעלול להוביל להופעת רווחים בין החומר החדש לחומר הישן. רווחים אלו יגרמו להופעת סדקים בשכבת האיטום החדשה וכמובן לנזילות חדשות. מאידך ולפיכך חייבים לבצע איטום במספר שכבות על מנת להגן על האיטום הישן והחדש.
לקבלת הצעות מבעלי מקצוע בתחום זה מלאו את הטופס שמשמאל לכתבה וקבלו הצעות בהתאם