הגיע הזמן לשפץ את חדר המדרגות בבניין שלכם. באיזה צבע כדאי לבחור – צבע אקרילי או סיד? האם כדאי לצבוע את כל גובה הקירות בחדר המדרגות? ומה כדאי לעשות 'על הדרך' כאשר כבר משקיעים בחדר המדרגות?
חברת השיפוצים של פורטל בית משותף מציגה סטנדרט חדש של צביעת חדרי מדרגות, רק קבלני שיפוצים רשומים עם תעודות והכשרה מתאימה תחת תו-תקן ארגון הקבלנים וחברה מומלצת על ידי תרבות הדיור.
לפרטים נוספים לחצו כאן: שיפוץ חדרי מדרגות
כחלק מאחזקת בניינים שוטפת יש לדאוג לצביעת חדר המדרגות בבניין מעת לעת. לחדרי מדרגות יש נטייה להתלכלך לא מעט, בעיקר כי בדרך כלל במעברי דירות של דיירים כאשר מעבירים פריטים כבדים וגדולים הקירות בחדר המדרגות נשרטים ומתלכלכים, וגם כמובן כי חדר מדרגות זה מקום מרכזי וחשוב בבניין אשר עוברים בו הרבה אנשים מדי יום וכמו כל מקום עם הרבה תנועה, סופו להתלכלך.
צביעת חדרי מדרגות – סיד או צבע אקרילי?
בשוק ישנם שני סוגי צבע עיקריים – סיד וצבע אקרילי. לכל אחד מהם יש יתרונות, אשר הם החסרונות של השני. צבע סיד הוא צבע זול יחסית, יותר זול מצבע אקרילי ואפשר לצבוע איתו ללא הכנה מוקדמת – על כל צבע אחר שהיה לפניו. החסרונות שלו הם שהוא נראה בדרך כלל פחות טוב מצבע אקרילי ושהוא לא רחיץ – לא עמיד במים.
צבע אקרילי הוא צבע אשר בזמן הצביעה עצמה עוד ניתן להוריד או לתקן אתו עם מים, אך לאחר מכן הוא הופך עמיד למים ולכן גם ניתן לניקוי בצורה טובה יותר מצבע סיד. הוא גם בדרך כלל נראה טוב יותר ובעל גימור יפה יותר. מאידך, צבע אקרילי הוא יקר יחסית לסיד וכן במידה והקירות לא היו צבועים בצבע אקרילי לפני כן, נדרש חומר מקשר ועבודת הכנה.
בדרך כלל אחד השיקולים היותר גדולים של ועד הבית כאשר מקבלים את ההחלטה על צביעת חדר המדרגות הוא התקציב, וכאן לכאורה ישנו יתרון לסיד. האמת היא, אבל, שזה לא כל כך נכון. צבע סיד הוא צבע אשר בדרך כלל נדרשות כמה וכמה שכבות לצבוע איתו על מנת לכסות את השטח ולהשאירו צבוע נקי ויפה. בנוסף, היכולת לנקות אותו ולשמור עליו נעים למראה לאורך זמן קטנה משמעותית משל הצבע האקרילי.
השורה התחתונה היא שמומלץ להשקיע מעט יותר בקניית הצבע (אם כי בחישוב מהיר לאור הפסקה האחרונה מבינים שדווקא מדובר לאורך זמן בהשקעה נמוכה יותר) ולצבוע את חדר המדרגות בצבע אקרילי.
טיפים בנוגע לצביעת חדר המדרגות, ומה עוד כדאי לעשות על הדרך
אם יש לכם קרמיקה בחדר המדרגות ובמהלך הצביעה בצבע אקרילי טפטפו עליה טיפות של הצבע, תוכלו להסיר אותו בקלות מהקרמיקה על ידי שימוש בטרפנטין. מעט טרפנטין על צמר גפן יעשה את העבודה. אל תשכחו להשתמש במעט טרפנטין ולאוורר את המקום כאשר אתם עובדים משום שזהו חומר שלא כדאי לשאוף.
צבע אקרילי אשר נצבע על משטח נקי יכול למנוע עובש, ואיתו ריחות טחב לא נעימים. וודאו עם בעל המקצוע אשר צובע לכם את חדר המדרגות כי הוא דואג לקלף שכבות צבע ישנות שהחלו להתקלף, מסיר כתמי עובש ופטרת אם ישנם כאלו, ורק לאחר מכן צובע על משטח נקי – זה יעזור לצבע האקרילי לשמור על חדר המדרגות שלכם.
בנוסף לאלו, כאשר אתם כבר מחליטים לצבוע את חדר המדרגות והשקיע בו, כדאי גם לבדוק את שאר הדברים שלא תמיד שמים לב אליהם, למשל – האם כל בתי המנורות בחדר המנורות תקינים? האם כל מתגי הדלקת האור בחדר המדרגות תקינים? בדקו ותקנו יחד עם הצביעה, ייתכן ואותו בעל מקצוע אשר צובע לכם את הקירות יוכל לתקן גם בעיות שיש בחדר המדרגות.
בנוסף, בדקו כי אין מדרגות שבורות. מדרגות שבורות הן מאוד מסוכנות, וכדאי לתקן אותן ברגע שהן נשברות. אם יש בחדר המדרגות שלכם מדרגות שבורות שטרם תיקנתם – עשו זאת יחד עם הצביעה.
לאחר שהחלטתם על חידוש ושיפוץ חדר המדרגות, אם יש לכם אפשרות מבחינת תקציב ועד הבית, כדאי לשקול לצבוע גם מקומות משותפים אחרים של הבניין. למשל את מסדרונות הקומות, את הלובי, את חדר האשפה (בצבע אקרילי כ-מ-ו-ב-ן). כמובן שיהיה לכם כדאי יותר להזמין את אותו בעל מקצוע פעם אחת ולשלם לו על צביעה של כל האזורים האלו יחד, מאשר לחכות עוד שנה שנתיים ובכל פעם לעשות חלק אחר של הבניין.
טיפים
• הסרת כתמים של צבע מקרמיקות – על ידי טרפנטין בקצת צמר גפן
• יקר יכול לצאת לכם יותר זול (זמן עד שיתקלף או ייהרס, מספר פעמים שצריך לצבוע)
• מניעת עובש
• לגרד את כל מה שמתקלף