במסגרת תמא 38 ניתן לקבל היתרי בנייה לחיזוק מבנים וכן מאפשרת התוכנית תוספות בנייה, תוך קבלת הקלות מס ופטורים משמעותיים, כדי ליצור תמריץ לחיזוק
נחוץ שיפוץ: מה כוללת תמ"א 38
תמ"א 38 היא תוכנית מתאר ארצית שאישרה הממשלה בשנת 2005, שמטרתה היא חיזוק מבנים קיימים מפני רעידות אדמה. במסגרת תמא 38 ניתן לקבל היתרי בנייה לחיזוק מבנים וכן מאפשרת התוכנית תוספות בנייה, תוך קבלת הקלות מס ופטורים משמעותיים, כדי ליצור תמריץ לחיזוק.
הרקע לתוכנית הוא המבנה הרעוע של מבנים רבים בישראל, בעיקר כאלה שנבנו לפני 1980. התמריץ הגדול של תמא 38 היא האפשרות לקבל היתר לחיזוק מבנה ללא צורך בהכנת תוכנית מפורטת, ובכך לעודד בעלי בתים לחזק את המבנים שבבעלותם. לא פעם, בעיקר בערים מבוקשות, משתתף הקבלן בחלק ניכר מהוצאות השיפוץ בשל השבחת הנכס.
מה ניתן לבצע במסגרת תמ"א 38
היתרון הבולט של תמא 38 הוא העובדה שהתוכנית מאפשרת לא רק את חיזוק המבנה, אלא גם ביצוע של שיפוצים שונים, למשל התקנה של שערים לחניה במסגרת הרחבת החניה לטובת דיירי הבניין. במסגרת תמ"א 38, ניתן לבצע את ההרחבות והשיפוצים הבאים בבניין:
חיזוק המבנה בלבד, ללא תוספות בנייה: חיזוק המבנה והוספת יחידות דיור חדשות; חיזוק המבנה והרחבת יחידות דיור קיימות (תוספת זו חייבת לכלול ממ"ד בגודל 12 מ"ר ברוטו); חיזוק המבנה והוספת מרפסת, שגודלה לא יעלה על 13 מ"ר לדייר. המרפסת היא אחד הפתרונות הנפוצים עבור מי שמיישם את תמ"א 38.
האלמנטים החיצוניים
עם זאת, התוכנית אינה מתעלמת מהמרחב החיצוני של המבנה. תמ"א 38 מציבה גם פרמטרים לשיפוץ מבחוץ עבור מי שרוצה להוסיף לבניין הדירות שלו מעלית או שערים לחניה. כך למשל, תמא 38 מאפשרת במקרה של תוספת מעלית לחרוג מקווי הבנייה המקוריים של המבנה.
תמא 38 דורשת פתרונות הולמים לחניה, הן לדירות הקיימות והן לדירות החדשות. עבור תושבי ערים כמו תל אביב תוספת חניה שכזו לא רק מעלה את ערך הדירה משמעותית אלא גם משנה לחלוטין את איכות החיים.
כמו כן מתייחסת התוכנית לעיצוב החיצוני של הבית: במקרה של תוספות בנייה, על העיצוב להלום את רוח המבנה הקיים. נוסף על כך מאפשרת תמ"א 38 תוספת של מרחבים מוגנים למבנים.
לקבלת הצעות מבעלי מקצוע בתחום זה מלאו את הטופס שמשמאל לכתבה וקבלו הצעות בהתאם